"Sa privesti graul cum creste si da spic;
sa respire adanc in urma plugului sau dupa sapat;
sa citeasca, sa gandeasca, sa iubeasca, sa spere, sa se roage
-acestea sunt lucrurile care il fac pe om fericit;
lui ii sta intotdeauna in putere sa le faca si nu va avea niciodata puterea sa faca mai mult.
Prosteritatea sau nefericirea lumii depinde de cunoasterea si transmiterea acestor cunostinte."John Ruskin .

marți, 3 mai 2011

Despre iubire

                                                                 
  Ce este iubirea?!...


      Un sentiment de afectiune fata de persoana de sex opus... atasamentul de persoana apropiata noua... este dragostea pe care o manifestam  fata de persoana draga. 
      In iubire se simte mai mult decat se cugeta, se viseaza mai mult decat se traieste si se spune ca si ceea ce nici noi singuri nu credem. Iubirea este o stare sufleteasca fara echilibru si fara intelegere.
Grecii antici considera iubirea ca pe o boala, iar pe cei indragostiti ca fiind bolnavi.
Iubirea nu depinde de minte, ci de simtire, iubirea adevarata este numai atunci cand este oarba, caci ea nu se supune la nici un fel de masuri ale ratiunii.Meditarea exagerata despre ceva te duce intr-o stare de unde nu sti incotro sa apuci, mai ales in privinta sentimentelor.In iubire se cerceteaza fiecare amanunt, fiecare miscare, fiecare cuvant spus, privire si aluzie. Indragostiti astazi se iubesc disperat, precum pot maine sa se urasca disperat, fara nici un motiv real.Si cati indragostiti traiesc in obsesii si seminebunie, se vede abia atunci cand amorezatii se trezesc si isi revin.
Omul indragostit cauta soarta in fabule, se imbarbateaza cu cuvinte,nu crede ochilor, nici urechilor sale.
In iubire ca si in religie totul depinde de simtire si nu de credinta in imposibil, omul indragostit crede ca intotdeuna iubeste prima oara, cu toate acestea el a mai iubit de o suta de ori, ba se si intampla sa creada ca de aceasta data a iubit cu adevarat.
Iubirea aduce si suferinta.In iubire nu sufera numai omul cu o inima slaba, ci mai ales aceia care in locul inimii pun egoismul, dorinta salbatica de a cuceri si nevoia de a domina tiranic.Oamenii care pun in iubire prea multa inima sufera mai putin deoarece inima aureste totul si nu vede nimic ce nu este bun.
"Este greu sa nu iubesti, dar e greu si sa iubesti, si cel mai grozav e sa iubesti in zadar."
Atunci cand iubirea incepe sa cauzeze durerea, ea devine ucigasa.Nefericita este iubirea indragostitilor despartiti caci nu da nimic, ci ia totul.Trei lucruri merg intotdeuna impreuna: TINERETEA, FRUMUSETEA si IUBIREA. Se iubeste  numai in tinerete si frumusetea traieste numai in iubire. 
"TIMPUL vindeca DUREREA, asa ca acorda TIMP DURERII si uita SUPARARILE."   
Iubirea este dovada inteligentei, caci omul fara idei, cel simplu si cel fara cultura nu poate fi indragostit pentru ca iubirea este cea mai mare intelepciune si cea mai fina spiritualitate.
Noi iubim pentru ca sufletul nostru este plin de afectiune si corpul de pasiune...Tinerete si iubire, asta este tot ce vrem de la viata.Aceste doua fericiri nedespartite lasa in urma numai pustiu si intuneric.Restul vietii, omul traieste in amintiri asupra tineretii sale si asupra iubirii, si ar da toata fericirea si reusitele lui pentru tineretea si fanteziile iubirii de altadata.
Iubire este chiar si egoism pentru ca pretinde jertfa.Numai ochii orbi ai iubirii gasesc cele mai largi cai ale soartei precum numai cu ochii inchisi se vede fata lui Dumnezeu
Iubirea este un lucru serios si sfant, insa indragostiti sunt, totdeauna comici pentru toti ceilalti oameni.Nasterea iubirii in suflet este mai mare si mai frumoasa decat rasaritul soarelui pe ocean.
"A vorbi despre iubire, inseamna a si iubi putin."
Adevarata iubire e un sir intreg de intamplari mari, chiar si in viata unui om de rand.Numai in iubire si in moarte oamenii se pot nivela si numai prin iubire, cel din urma il poate ajunge pe cel dintai.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile .. :)